Viata asa cum o stiu!

Comunicarea: 5 sfaturi pentru o relatie inteligenta

30 Ian 2011
Comunicarea, increderea si respectul reciproc stau la baza unei relatii frumoase si de lunga durata.
Iata 5 sfaturi testate care iti doresc sa functioneze si in cazul tau:

1. Vorbeste clar si corect. Daca esti de parere ca barbatii citesc ganduri, acest articol iti va zdruncina convingerile. Ei functioneaza dupa principiul "cere si ti se va da". Exprima-te clar (in sensul de coerent, nu raspicat!)si formuleaza corect asteptarile pe care le ai.

2. Alege cuvintele potrivite. Evita insultele si rautatile. Este de preferat sa folosesti: a dori, cred ca, este important pentru mine sa, mi-ar placea sa/ca. Te incurajez sa te exprimi pozitiv. Daca incepi propozitia cu o negatie risti sa pari incapatanta iar tonul discutiei va fi unul autoritar si impunator. De asemenea, poti folosi verbe la persoana a 2 a, plural. Vei obtine efectul de parteneriat (lucrati impreuna la imbunatatirea fiecaruia si a relatiei).

3. Pastreaza-ti calmul. Exista riscul, ca atunci cand discutam despre ceva foarte important pentru noi, sa devenim irationali. Cuprinsi de pasiunea rezultata din ceea ce reprezinta subiectul respectiv pentru noi, uitam sa gandim inainte sa vorbim. Autocontrolul ghideaza conversatia intr-o zona calma. Si calmul aduce intelegere.

4. Alege momentul potrivit. Rabdarea este, de regula, rasplatita. Asa ca fa un efort si abordeaza subiectul atunci cand stii ca este liniste, nu exista intreruperi (incepe meciul, te suna mama, ti se arde ceapa etc)si puteti vorbi pe indelete despre ceea ce este important.

5. Evita sa te impui. Sunteti parteneri egali in aceasta relatie. Barbatii se tem de discutiile cu partenerele pentru ca, de obicei, acestea se traduc in reactii emotionale (reprosuri, frustrari iesite la suprafata). Fii deschisa si arata-i ca este usor (si ferit de riscuri!) sa comunicati.

Este important sa gasiti solutii impreuna. Ai rabdare, da dovada de calm, maturitate si intelegere si fii gata sa pui bazele unei relatii sanatoase.

Alete insemnari din blog

In Aprilie 2009 eram o workaholica ce visa la o viata echilibrata, o relatie stabila (si de vis!) si un partener desprins din cartile cu povesti ale copilariei.1 an, 8 luni, 3 saptamani si 2 zile mai tarziu, marturisesc ca am obtinut ceea ce mi-am dorit si din imensa recunostinta voi imcerca sa

Recomandari