Singura?..Libera?..

yesterday, all my troubles seemed so far away...

Ce aveti cu tancul meu

23 Ian 2010
Aceste tancuri, imprastiate pe toata Moldova, nu sunt niste simple tancuri, ci apartin armatei "elib eratoare", care a adus cu sine foamea, in care au murit binicii mei, deportarile, regimul sovietico-comunist, care ne-a tinut dupa "cortina de fier" atit de izolati, incit nu am avut posibilitatea sa vedem nimic mai frumos, decit aceste tancuri si alte monumente hidoase ale comunismului. Cu aceiasi ardoare si dorinta oamenii puneau flori la monumentele fara numar ale lui Lenin. Sau stateau zile intregi la coada la mausoleul lui.Si aceasta "legenda" minciunoasa, ca oamenii au strins miina de la miina sa aduca acest tanc. CE au strins, ca bani nu li se plateau pe atunci, ci li se calculau "trudozile",  pentru care la sfirsit de an taranii primeau papusoi, griu sau rasarita. E pacat, ca jocurile cu maualele de istorie lipsesc generatia tinara de posibilitatea de a cunoaste adevarul. Mai intrebati si voi de batrini, si nu pe acei, care s-au maturizat in perioada postbelica, la ei in constiinta adevarul este distorsionat de propaganda. Mai puteti afla ceva de la oamenii, nascuti pina la 1925-30. 

Alete insemnari din blog

Are dreptul sotul, sotia sa caute in lucrurile celuilalt (buzunaree, tel. mobil s.a)?O parere : Nu, fiindca sunt lucruri personale!Cred, ca din momentul, cind doi se iubesc, se casatoresc si doresc sa isi petreaca viata alaturi, dispare acest „al meu” si apare „al nostru”

"Nu merita sa plangi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plangi" Gabriel Garcia

Tot mai multe sondaje, petrecute in tarile fostului lagar socialist (Germania, Romania, Moldova) arata procente impunatoare de oameni, care socot, ca pe vremea aceea era mai bine. Ce constiinta distorsionata trebuie sa aiba omul, ca sa ii apara in gindire asemenea convingere?Oamenii au cazut in

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Agape
  • person

    "never say never!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right