Retete culinare

o femeie trebuie sa fie bucatareaza in bucatarie, doamna in salon si finalul il stiti voi...

Craciunul cu bucate romanesti

12 Dec 2006
Citeam zilele acestea despre mancarea traditionala de Craciun intr-o revista un articol destul de incitant. Se pare ca de-a lungul istoriei, in lume, nu se considera ca fiind traditionale sarmaelele, friptura de porc, piftia sau carnatii ca mancaruri consacrate de Craciun. Se pare ca mancarurile traditionale de Craciun sunt prajiturile. Cele mai celebre sunt prajiturele de tip frusec in diferite forme si culori, cu sau fara bezea, cu sau fara umplutura. Aceste platouri intinse de prajiturele fac deliciul copiilor de pretutindeni, creand adevarata atmosfera de Craciun peste tot in lume. Inca din evul mediu Craciunul a insemnat pentru europeni prajiturele cu scortisoara, ghimbir, piper negru, migdale si fructe uscate. Unde este aceasta traditie regasita in Craciunul din Romania? In cozonacii crescuti facuti de bunica. Pacat ca traditia lor este pe cale de disparitie datorita complexitatii retetelor. In Africa de Sud este o mare caldura de Craciun, dar se poarta masa traditionala de Craciun cu curcan, care nu lipseste din traditia sudafricanilor de ani buni de zile. portughezii strica traditia curcanului si porcului, mancand peste (de obicei cod) la cuptor cu cartofi fierti la masa din Ajunul Craciunului. In Jamaica, masa de Craciun inseaman orez, fasole, pui si curry.  In Germania se mananca rata al cuptor cu cartori sau morcovi la cuptor. Cehii mananca supa de peste, peste, oua si salata.  Cat despre romani, puteti vedea aici cateva dintre prea grasele retete de Craciun mancate de noi - majoritatea implica porc si multa grasime. Nesanatoase poate, grase, dar delicioase!

Alete insemnari din blog

Uite ca am mai gasit si pe Ele.ro niste retete superbe de ciuperci umplute:  - ciuperci umplute cu legume - ciuperci umplute cu

Va recomand reteta mea de ciuperci umplute. Este pur si simplu geniala. ESte cea mai buna reteta de ciuperci umplute si va va incanta familia in mod sigur.  Aveti nevoie de 500 g ciuperci si 200 g cascaval, 50 grame ulei, 1 ceapa, 4 catei usturoi, 50 g praz,  1 legatura de marar, 1 pahar

Recomandari