Cum sa cresti copii minunati!

cum sa cresti copii ascultatori, increzatori, sufletisti!

Laptele pentru copii

28 Ian 2010
De-a lungul primelor sase luni de viata, copilul este dependent in totalitate de hranitul la sin sau cu lapte special conceput pentru a i se indeplini nevoile nutritionale. Cu toate ca acest tip de alimentatie poate inceta la 4-5 luni, hranirea cu produse oarecum solide este atit de slaba incit aceste alimente adevarate sint ceva mai mult decit o experimentare a gustului si este vital sa nu se intrerupa sau sa se reduca alimentarea si cu lapte in paralel cu acestea. O data ce copiii implinesc 6 luni, se pot introduce cantitati mici de lapte de vaca in mincare sau combinat cu cereale. Dupa ce copilul implineste un an, laptele de vaca poate deveni o bautura obisnuita, dar pina atunci el are nevoie de vitaminele si fierul care se gasesc in laptele de sin si in cel combinat.

Alete insemnari din blog

Bebelusii sint vulnerabili la deshidratare si de aceea este esential sa se mentina nivelul de fluide in alimentatie. Daca este hranit la sin, laptele este cel care contine fluidele necesare copilului, dar daca este hranit cu biberonul atunci trebuie sa i se mai adauge citeva picaturi de apa. O data

Reactia alergica apare atunci cind sistemul imunitar percepe o substanta inofensiva ca pe o amenintare si reactioneaza ca atare, ceea ce aduce dupa sine efecte secundare neplacute si uneori periculoase. Pentru ca sistemul imunitar al copiilor pina in 5 ani nu este pe deplin dezvoltat, ei sint mult

Calciul Calciul are o importanta deosebita in ceea ce priveste sanatatea si formarea oaselor si a dintilor. 270 de mililitri de lapte pe zi asigura cantitatea necesara de calciu pentru copiii cu virste cuprinse intre 1 si 5 ani. Cele mai bune surse de calciu: laptele, brinza, iaurtul, legumele din

Proteinele sint esentiale pentru cresterea si refacerea tesuturilor organismului copiilor. Daca nivelul de proteine nu este cel bun, rezistenta la boli si infectii este mult redusa. Proteinele sint constituite din aminoacizi, din care unii pot fi creati de organism, iar altii trebuie luati din

Recomandari