Cum sa cresti copii minunati!

cum sa cresti copii ascultatori, increzatori, sufletisti!

Alergiile la copii

26 Feb 2010
Reactia alergica apare atunci cind sistemul imunitar percepe o substanta inofensiva ca pe o amenintare si reactioneaza ca atare, ceea ce aduce dupa sine efecte secundare neplacute si uneori periculoase. Pentru ca sistemul imunitar al copiilor pina in 5 ani nu este pe deplin dezvoltat, ei sint mult mai expusi la alergii obisnuite, cum ar fi cele la oua sau la gluten, acesta fiind si motivul pentru care trebuie sa se intirzie pe cit posibil introducerea in alimentatie a produselor respective. Copiii care fac alergii la anumite alimente pot sa mentina reactia alergica pina la virsta de 3 ani, dar exista si cazuri in care alergia va persista, iar singura solutie este evitarea substantelor care provoaca aceste reactii.  Daca exista in familie antecedente de reactii alergice alimentare sau de boli cauzate de anumite hipersensibilitati (cum ar fi febra de fin, astm, urticarie sau eczeme), se recomanda sa se hraneasca bebelusul exclusiv la sin in primele patru-sase luni de viata si sa nu se introduca in dieta copilului inainte de a implini 6 luni, cel putin, alimente care ar putea da nastere unor alergii. Se va incepe intarcarea copilului cu alimente slab-alergene, cum ar fi orezul, cartoful, para si marul, si se vor introduce noile produse pe rind, astfel incit reactiile adverse sa poata fi depistate si sa se poata observa care aliment le-a declansat.  Totusi, si asa poate fi destul de greu sa detectezi cu precizie care - daca exista vreunul - din produsele administrate provoaca reactie alergica si trebuie tinut minte faptul ca aceasta poate fi declansata si de alti factori in afara alimentelor (cum ar fi praful, animalele din casa sau produsele de baie). Daca exista antecedente in familie in ceea ce priveste alergiile un anumit aliment, trebuie sa se evite introducerea acestuia in dieta pina cind copilul implineste cel putin virsta de un an.  Cu toate acestea, nu trebuie eliminate alimentele-cheie din dieta copilului fara a se cere mai intii sfatul medicului. Daca parintele crede ca bebelusul are alergie la un produs de baza, cum ar fi laptele sau griul, trebuie sa se faca o examinare de catre un medic specialist, pentru a se stabili o dieta echilibrata care sa nu afecteze cresterea sanatoasa a copilului.

Alete insemnari din blog

Proteinele sint esentiale pentru cresterea si refacerea tesuturilor organismului copiilor. Daca nivelul de proteine nu este cel bun, rezistenta la boli si infectii este mult redusa. Proteinele sint constituite din aminoacizi, din care unii pot fi creati de organism, iar altii trebuie luati din

Bebelusii sint vulnerabili la deshidratare si de aceea este esential sa se mentina nivelul de fluide in alimentatie. Daca este hranit la sin, laptele este cel care contine fluidele necesare copilului, dar daca este hranit cu biberonul atunci trebuie sa i se mai adauge citeva picaturi de apa. O data

Calciul Calciul are o importanta deosebita in ceea ce priveste sanatatea si formarea oaselor si a dintilor. 270 de mililitri de lapte pe zi asigura cantitatea necesara de calciu pentru copiii cu virste cuprinse intre 1 si 5 ani. Cele mai bune surse de calciu: laptele, brinza, iaurtul, legumele din

De-a lungul primelor sase luni de viata, copilul este dependent in totalitate de hranitul la sin sau cu lapte special conceput pentru a i se indeplini nevoile nutritionale. Cu toate ca acest tip de alimentatie poate inceta la 4-5 luni, hranirea cu produse oarecum solide este atit de slaba incit

Recomandari