shopping for me and my family

sunt o inraita a cumparturilor, ca de altfel mai toate femeile.sincer nu ma pot opri sa intru in toa

perle

17 Oct 2006
Frumusetea radianta unui sirag de perle a atras atentia femeilor timp de secole. Greci antici spun ca perlele atunci cand sunt purtate de tinerii casatoriti pot duce la implinirea fericirii matrimoniale si impiedica tinerele proaspat casatorite sa planga.
Nebunia perlelor a inceput insa in Imperiul Roman, cand acestea au ajuns la cea mai mare valoare din istorie. Calul-senator al lui Caligula era decorat cu perle, pentru a pune in evidenta maretia si bogatia imparatului. Cea mai scumpa cina din istorie, intrata deja in legenda, este legata tot de perle.
Intr-o confruntare dintre Cleopatra si Marc Antoniu, in care fiecare incerca sa arate ce bogatii stapaneste, singura oferta a Cleopatrei a fost sa sfarame una dintre perlele pe care le purta prinse in cercei si s-o bea intr-un pahar cu vin (sau otet, dupa cum pretinde chimia moderna). Antoniu a refuzat sa-si bea paharul, recunoscandu-se invins. In ￯Istoria￯ sa, Pliniu evalueaza pretul perlei sfaramate de Cleopatra la fabuloasa suma de 60 de milioane de sersteti sau 1.875.000 de uncii de argint. In banii de azi, la 5 dolari per uncie, ar insemna peste 9 milioane de dolari. Deci, intr-adevar, a fost cam cea mai scumpa cina pana azi.
Perlele de cultura sunt perlele care sunt practic `readuse la viata` atunci cand un muncitor introduce artificial un bob de nisip. Scoica-gazda este lasata inapoi in apa si daca totul merge bine, ea depune in jurul bobului, strat peste strat o substanta formand in final o perla indeajuns de mare pentru a fi recoltata.Bineinteles, unele scoici produc in continuare perle fara nici un ajutor secretand aceea substanta in jurul unui iritant natural care ajunge in interiorul lor. Oricum acestea sunt rare. Prin cultura se realizeaza cu mult mai multe perle decat in mod natural.

Alete insemnari din blog

Cele mai recente expozitii de design par sa readuca decoratia in limbajul amenajarilor de interior.Tapetul redevine unul dintre elementele-cheie in crearea ambientului. Ideea ca tapetul este destinat in exclusivitate interioarelor clasice este contrazisa de ultimele aparitii pe piata ale acestui

Imprimeurile cu model animal tin "capul de afis", mai ales cele in care culoarea de baza este alb, dar nu e o regula.Accent al stilului african, imprimeurile cu motive animale s-au perindat prin moda in ultimele decenii revenind in trend pentru un sezon si apoi intorcandu-se in conul de umbra. Anul

O casa fara perdele este o casa goala, neprimitoare. Acest lucru se observa cel mai bine atunci cand ne mutam intr-o locuinta noua si nu reusim imediat sa punem la punct fiecare detaliu al amenajarii.Dupa montarea perdelelor si a draperiilor, interiorul prinde viata, atmosfera devine mai intima,

Concentrata pe inventia de haine, Coco a creat in 1924 ?the little black dress? - mica rochie neagra -, prima a carei versatilitate permitea sa fie purtata la munca, la pranz sau la serate cu aceeasi prestanta, singurele modificari necesare fiind doar la nivelul accesoriilor. ?Little black dress?

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right