Portal de terapii alternative, terapii complementa
 
„  ”
by: danc
 

Ghid de terapii complementare

adaugat pe 01 Iul 2010

Ideea a aparut in urma unei experiente personale, mai putin placute: in ianuarie anul acesta am avut o pancreatita severa, cu necroze si pseudochisturi, operata la spitalul Fundeni. Dupa operatie, fiind intr-o stare destul de grava, la terapie intensiva, echipa care m-a operat avea mare grija ca in fiecare zi sa iau doua bobite cat o gamalie de ac, dintr-un medicament homeopat.
Am ramas foarte impresionat de chestia asta. Adica, eram intr-unul din spitalele de top, am fost operat si eram ingrijit de catre o echipa de medici de exceptie, de o competenta profesionala extraordinara (o sa le cer acordul ca sa la dau si numele), eram in terapie intensiva, plin de senzori, tuburi si aparate, mi se administrau o gramada de medicamente si totusi acesti medici aveau mare grija sa-mi dea si cele doua bobite de remediu homeopat.
Nu stiu nici acum cum se numeste acel medicament homeopat, mi-a fost adus de catre unul dintre chirurgi. Rezultatul a fost o vindecare si o recuperare "mai buna decat cele mai optimiste prognoze", l-am citat pe un alt chirurg din echipa.
Inca mai am putin de tras, inca nu vreau sa zic 'hop', dar trebuie sa le multumesc din nou medicilor pentru tot ce au facut pentru mine, inclusiv medicului homeopat, prietena cu chirurgii.
Bineinteles ca dupa externare am continuat tratamentul homeopat, diferit de cel urmat in terapie intensiva si care sunt sigur ca m-a ajutat foarte mult. Ca exemplu, pe langa problema principala, datorita perioadei destul de lungi de spitalizare ajunsesem sa am probleme si cu somnul, nu dormeam mai mult de 2-3 ore pe zi, dar cand a fost posibil mi s-a administrat tot tratament homeopat, cateva bobite seara si dormeam bustean toata noaptea.

Alt caz: cumnatul meu a avut un accident foarte grav de masina, cu trauma cerebrala majora, luni de zile de coma, recuperare foarte dificila. Nevasta-mea, sora lui, a aflat de undeva de o terapie noua care a mai ajutat cazuri similare: terapia cu oxigen hiperbaric. L-a dus pana acum la doua sesiuni de cateva zile fiecare de terapie cu oxigen hiperbaric in Constanta, iar rezultatele au fost impresionante.

Si un alt caz: proprietara firmei care imi tine contabilitatea s-a imbolnavit grav de ficat. Dupa multe investigatii si luni de tratamente prescrise de medici romani, situatia s-a agravat. S-a hotarat sa faca si ea ceea ce fac romanii care-si permit, sa mearga in Viena. Alte investigatii si tratamente, dar care din pacate nu au dat rezultate si s-a intors foarte dezamagita, apelind din nou la medicii romani.
Dar, cumva a aflat si de un medic chinez care face tratamente prin acupunctura. A mers la el si de cateva luni se duce de doua ori pe saptamana in Brasov (din Bucuresti) pentru tratament la acest medic. Si asta pentru ca in ultimul timp se simte din ce in ce mai bine si i-a revenit speranta in vindecare.

Dupa cele relatate mai sus, mi s-a format convingerea ca atunci cand ai o problema de sanatate, pe langa ajutorul primit de la medicina clasica, alopata, care este fundamental, mai exista si alte posibilitati: terapiile alternative sau complementare.
Si asa m-am hotarat sa initiez proiectul www.ghidterapii.ro, un portal unde specialistii in terapii alternative sau terapii complementare sa poata sa-si promoveze gratuit terapiile pe cere le aplica, iar noi, pacientii, sa ne putem informa.
Orice sugestie sau ajutor vor fi binevenite.

Alete insemnari din blog

Nu exista insemnari