RhumPimento
 
„ "oh, have you seen the muffin man, the muffin man, the muffin man?..." ”
by: chry
 

Penne al gorgonzola

adaugat pe 30 Nov 2007

Pentru 4 persoane350 gr. de paste, de preferat paste scurte (penne),200 gr. de gorgonzola dulce (se poate folosi si alt fel de branza - de ex. eu o data am folosit o branza care se cheama Bucegi si seamana foarte mult cu acel Gorgonzola italian, important e sa fie o branza cu o consistenta moale),1/2 pahar de lapte, un pic de branza de ras (parmigiano)PrepararePuneti apa la foc. Cand incepe sa fiarba puneti o mana de sare grunjoasa (atata cat puteti lua cu degetele stranse - daca e prea mult devine prea sarata, daca e prea putin pasta va fi nesarata si fara gust). Puneti pastele sa fiarba atatea minute cate sunt indicate in general pe cutie (numarul de minute difera de la paste la paste!). Intre timp, puneti la topit gorgonzola impreuna cu laptele, daca e posibil folosind tehnica BAIN-MARIE (Se umple un vas cu apa, iar deasupra se aseaza un vas mai mic, ce contine ceea ce trebuie incalzit, si se pune pe foc), pana la a obtine o pasta omogena. Cand pastele sunt gata (fierte), se strecoara si se pun calde peste sosul de gorgonzola. Cine prefera poate pune si putin parmezan ras deasupra. Personal imi place fara. Se serveste imediat.

Alete insemnari din blog

05 Dec 2007

Tiramisu`
Si pe asta am incercat-o personal! Ingrediente (pt 6 peroane):Cacao (cata e nevoie pentru a o cerne deasupra acestei prijituri)Cafea (cata e nevoie pentru a inmuia piscoturile/savoiardi)Savoiardi/piscoturi 400 gOua 5 bucMascarpone 500 gZahar 100 gRom (nu esenta) sau Marsala PreparareIntai

06 Dec 2007

Tiramisu
helloooo

30 Nov 2007

Just me!!!
e a treia oara cand sterg ceea ce am scris..aveam de gand sa imi scriu o mica prezentare, ca de...asa se obisnuieste... dar daca ar fi dupa mine le-as desfiinta pe toate si as crea o functie cerebrala care ar face posibila cunoasterea unei persoane printr-un screening...ceva de genul cv-ul

03 Dec 2007

Paste "con la ricotta"
Aceasta reteta se refera la aproape orice fel de paste scurte (rotite, penne, fusilli, farfalle  etc.) care dupa ce au fost fierte se condimenteaza cu urda proaspata... e clar ca se adreseaza iubitorilor de urda (e foarte apreciata cea de bivolita insa nu stiu daca la n

30 Nov 2007

de ce RhumPimento??
de ce RhumPimento... eh, incet incet...cate ceva despre mine tot scriu..doar ca asa cum spuneam, prezentarile nu prea imi plac... :))RhumPimento...eh...imi place mult.... pt ca asa ma alinta din cand in cand prietenul meu, dragostea mea... de fapt, mai mult Rompimento care ar insemna nici
Acest site foloseste Cookie-uri.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate. Va puteti administra preferintele in Setari cookie.