Astro Mercur

Balanta si Echinoctiul de toamna

23 Sep 2011
Incercam sa participam constient la a￯￯traficul cosmic energetica￯￯ si urmarim Soarele in schimbarea tonului vibrational. Astazi, vineri 23 septembrie 2011 a￯￯ Soarele a parasit Semnul Fecioarei si a intrat in semnul Balantei, al saptelea semn al zodiacului, pe care-l va parcurge pana pe 22 octombrie.
Pentru a intelege se se intampla in spatiul cosmic si, in acelasi timp ce se intampla in a￯￯planul energetica￯￯, acolo unde noi interactionam cu influentele astrale, revenim asupra unor repere astronomice si astrologice despre constelatii si semne zodiacale.
Constelatia Balantei este un grup stelar mai greu observabil, format din sase stele principale; cea mai luminoasa dintre ele este Beta Librae, la 160 de ani lumina de Pamant, care privita cu ochiul liber apare de culoare verde. In comparatie cu Soarele sistemului nostru solar, are o miscare de rotatie de 100 de ori mai mare si este mai mult de 100 de ori mai stralucitoare.
Este una din cele 48 de constelatii originale transmise de Ptolemeu, regasindu-se si printre cele 88 de constelatii moderne recunoscute de catre Uniunea Astronomica Internationala.
Nu prezentam aici chestiuni ce tin de tehnica astrologica ci incercam sa traducem informatia astrologica astfel incat sa intelegem ce anume ne aduc influentele astrale ca urmare a acestui eveniment cosmic si cum putem noi, oamenii care traim pe planeta Pamant, sa preluam aceste energii, cu maximum de profit manifestat in viata de zi cu zi.
Soarele ne plaseaza intr-un contact energetic cu zodia pe care o traverseaza si reactiveaza in interiorul nostru caracteristicile psihice si emotionale ale semnului zodiacal respectiv.
Intrarea Soarelui in semnul Balantei simbolizeaza inceputul toamnei si reprezinta momentul echinoctiului de toamna, un moment de echilibru si reevaluare. Intreaga natura isi incetineste ritmul de viata iar energiile se canalizeaza spre interior.
In intervalul de timp in care Soarele traverseaza semnul Balantei, natura umana isi redescopera farmecul si gratia, diplomatia, precum si capacitatea de cooperare si mediere a conflictelor. Este posibil sa existe o predispozitie catre reciprocitate si conciliere, catre socializare si stabilirea de contacte si parteneriate.
De asemenea, se poate accentua dorinta de liniste si pace, de a fi acceptati de catre ceilalti, nevoia de popularitate.
Energia si atentia noastra se orienteaza catre parteneriatele pe care le derulam sub orice forma, de la relatia de cuplu pana la parteneriatele de afaceri, in sensul armonizarii relatiilor. Este posibil ca unele colaborari sa inceteze si altele noi sa se formeze, bazate mai ales pe respect si apreciere reciproca.
Este perioada din an in care, mai mult sau mai putin constient, simtim nevoia de echilibru si armonie in viata noastra, simtim nevoia de a manifesta si valorifica simtul estetic precum si capacitatea de a ne exprima trairile.
Oamenii se pot bucura in aceasta perioada de o mai mare disponibilitate de a se distra, vor observa accentuarea stimularii mentale, reactivarea interesului pentru frumos, arta, dar si pentru valorile culturale.
Exista posibilitatea sa devenim mai deschisi si mai prietenosi in tot ceea ce facem, dar si mai sensibili, mai schimbatori, eventual chiar instabili, toate acestea in functie si de tranzitele personale ale fiecaruia dintre noi, raportate la harta natala a fiecaruia.
Ar fi potrivit sa fim atenti la manifestarea spiritului justitiar, pentru ca dorinta de a face dreptate poate provoca pana la urma o nedreptate. Sa ne folosim intelept simtul masurii, precum si capacitatea de evaluare si dezamorsare a starilor conflictuale, pentru ca in aceasta perioada este posibil sa ne confruntam cu anumite decizii pe care ar fi potrivit sa le luam. Contextul astral ne sustine planul sentimental si ne ajuta sa ne reevaluam criteriile si principiile in baza carora ne derulam asocierile. Sa ne ocupam putin si de sufletul nostru, sa ne oferim frumusetea si armonia sub orice forma, in pace si echilibru.
Harta astrala a momentului de echinoctiu ne ofera informatii pentru intreaga perioada pana la solstitiul de iarna a￯￯ asta daca ne propunem o analiza din perspectiva folosirii influentelor energetice in propriul proces de evolutie spirituala. Intram intr-un interval de timp terestru in care procesul de evolutie a￯￯ indiferent ce intelegem prin asta, fiecare dintre noi a￯￯ intra intr-o noua etapa de accelerare.
Fondul contextului astral este nuantat de colaborarea Uranus a￯￯ Pluton care ne insoteste de ceva vreme si care ne va ghida in continuare pentru mai mult timp. Lectia pe care ne-o ofera aceasta colaborare astrala este realizarea schimbarii si pe aceasta directie am fost invitati pe parcursul intregului an sa ne focalizam atentia si eforturile. De data aceasta schimbarea vizeaza aspectul nostru spiritual, pe care ni se cere sa-l eliberam de orice limite teoretice (dogmatice) pentru a-si putea manifesta potentialul.
In perioada urmatoare, zona din harta natala a fiecaruia dintre noi, ocupata de segmentul Balantei, primeste o sustinere astrala prin tranzitul perechii Soare-Mercur, care reprezinta aspectele spiritual/mental ale fiintei noastre.
Aspectul nostru spiritual si planul nostru mental vor lucra impreuna pentru a indeplini sarcina ceruta de planeta Uranus, prin sectorul de viata pe care il tranziteaza acum pe harta natala a fiecaruia si prin aspectele pe care le face. Aceasta interactiune energetica se descarca prin provocarea pe care o aduce Pluton. Pe masura ce aspectul nostru spiritual impreuna cu planul mental se remodeleaza in sensul cresterii fiintei ce suntem, (fiecare si cu totii impreuna), in directia pe care o arata Uranus, se detensioneaza si zona in care actioneaza influentele energetice aduse de planeta Pluton. Prin urmare, largindu-ne viziunea asupra vietii, ca oportunitate de dezvoltare a propriului potential in directii noi sau in forme noi, in acel domeniu de viata tranzitat acum de Uranus, (in tema natala) reusim sa depasim mai usor lectiile aduse de Pluton, acolo unde se deruleaza tranzitul acestuia. Lectia vine cu ambele aspecte a￯￯ individual si de grup, pentru ca e normal ca daca fiecare ne straduim sa ne rezolvam propriile probleme, in sensul evolutiv, la nivel de grup vom realiza mult mai usor tranzitia catre noua etapa care ne asteapta.
Influentele astrale ne sprijina in continuare cu un suport energetic ce ne va ajuta sa ne limpezim sentimentele si sa ne intarim vointa. Avem acum ocazia sa traim experiente care sa ne conduca catre o vindecare interioara, catre o echilibrare a constiintei si catre o reconectare a aspectului nostru spiritual direct la constiinta divina, eliberandu-ne de intermediarii teoriilor religioase. Astfel, constiinta de grup isi va manifesta un nou inteles in constiinta fiecaruia dintre noi, extinzandu-se la o scara din ce in ce mai mare. Avem acum conditiile si ocaziile potrivite pentru a extinde ideea de asociere din planul fizic in planul constiintei a￯￯ in cadrul specific si in conditiile particulare ale acestuia; putem acum sa devenim mult mai constienti de existenta noastra comuna si de ceea ce putem face impreuna. Relationarea cu ceilalti si raportarea la grup -comunitate devin reperele de baza ale experientelor noastre.
Cei care au o preocupare pentru propria evolutie spirituala, pot folosi constient acest interval de timp al tranzitului Soarelui prin semnul Balantei pentru a-si dezvolta fermitatea,capacitatea de a lua decizii precum si tendinta de a interactiona cu ceilalti in mod armonios. Tot acum, prin situatiile pe care le vom depasi, invatam sa lucram in echipa.
Aceasta ar fi o nota generala a influentelor astrale pe parcursul tranzitului Soarelui pe segmentul Balantei.
In functie de programul propriu de viata si de obiectivele pe care ne-am propus sa le atingem, alegem din tot ce ne ofera acest parcurs al Soarelui, acele unelte, resurse, cu care putem realiza ceea ce avem de rezolvat. Fara sa fim astrologi, dar descifrand misterul lumii in care traim si mai ales misterul lumii care suntem fiecare dintre noi, putem sa ne plasam in fluxul energetic la locul potrivit in fiecare moment potrivit pentru cel ce vom deveni.
Si nu uitati ca intotdeauna avem tot ce ne trebuie pentru a face tot ceea ce avem, fiecare, de facut.
In intervalul de timp terestru in care Soarele parcurge acest segment al zodiacului, vom descoperi mai multe despre influenta zodiei Balantei asupra vietii pe Pamant si cum anume sa folosim aceste influente si acest interval de timp pentru a ne imbogati experienta de viata.
Spor si succes !
Astro Mercur

Alete insemnari din blog

Faza de Luna Noua in semnul Scorpionului se produce in seara zilei de 26 octombrie si ne propune o calatorie speciala catre profunzimile sufletului. Scopul acestei calatorii se poate sa nu fie prea clar de la inceput; dar daca ne lasam in voia imboldului de a ne cereceta propriile nevoi interioare

Salutam intrarea Soarelui in semnul Taurului si asteptam cu incredere Luna Noua de maine.Urmeaza o perioada de materializari imediate, asa ca ... atentie la cum ganditi ...Un punct de vedere astrologic asupra fazei de Luna Noua de maine

Urmatoarea faza de Luna Plina se formeaza pe 10 decembrie 2011, la ora 16.36 si ne ofera o eclipsa totala de Luna ce va putea fi observata si de pe teritoriul tarii noastre. Poate ar fi potrivit sa asteptam aceasta Luna Plina intr-un inteles al succesiunii evenimentelor astrale din ultima perioada.

Incercam sa participam constient la traficul cosmic energetic si urmarim Soarele in schimbarea tonului vibrational. Duminica 23 iulie 2011 Soarele a parasit Semnul Racului si a intrat in propriul domiciliu, semnul Leului, al cincilea semn al zodiacului, pe care-l va parcurge pana pe 22

Urmatoarea faza de Luna Noua se formeaza in semnul Balantei, marti 27 septembrie 2011, la numai patru zile de la momentul echinoctiului de toamna.Intrarea Soarelui in semnul Balantei a deschis o noua etapa a concretizarii constiintei de grup. Dupa ce intreg anul ne-am pregatit prin transformarea

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right