RhumPimento

"oh, have you seen the muffin man, the muffin man, the muffin man?..."

Tiramisu`

05 Dec 2007
Si pe asta am incercat-o personal! Ingrediente (pt 6 peroane):Cacao (cata e nevoie pentru a o cerne deasupra acestei prijituri)Cafea (cata e nevoie pentru a inmuia piscoturile/savoiardi)Savoiardi/piscoturi 400 gOua 5 bucMascarpone 500 gZahar 100 gRom (nu esenta) sau Marsala PreparareIntai preparati cafeaua (de preferat foarte tare... in italia se foloseste espresso care e mult mai concentrat decat cafeaua noastra turceasca!). Eventual o cana plina si apoi o puneti la racit. Apoi amestecati galbenusurile cu zaharul si frecati bine pana obtineti o compozitie galbuie si spumoasa.Luati apoi mascarpone-le si puneti-l intr-un vas in care sa il puteti freca bine cu o lingura de lemn pana la a obtine o crema omogena (fara cocoloase!). Cand e gata uniti-l cu amestecul obtinut anterior. Apoi, bateti albusurile spuma cu un varf de cutit de sare si apoi uniti-l incet cu amestecul de mascarpone si oua. Amestecati bine. La cafeaua preprata anterior adaugati-i un paharel de Rom sau Marsala si apoi incepeti sa inmuiati piscoturile in aceasta compozitie. Daca folositi Savoiardi cumparati e de preferat sa ii puneti direct in forma unde aveti de gand sa faceti Tiramisù si sa turnati putina cafea usurel cu o lingurita (trebuie ca piscoturile sa fie bine inmuiate dar nici sa fie prea inmuiate si sa devina pastoase!).In forma/recipientul in care ati decis sa faceti Tiramisù, puneti deci un strat de piscoturi inmuiate in cafea cu Rom (neindulcita), apoi un strat din crema preparata interior si nivelati bine. Faceti aceleasi operatiuni pentru stratul urmator. E important ca toate straturile de piscoturi sa fie inmuiate in cafea cu Rom. (ar trebui sa aiba maxim 3 straturi)Terminate aceste operatiuni cerneti din abundanta cacao amara peste ultimul strat de crema de mascarpone si eventual radeti niste ciocolata deasupra. Apoi lasati desertul in frigider pentru cateva ore (2-4 ore) pentru a se desavarsi prepararea. Buon appetito!! Un sfat: asigurati-va ca ouale sunt foarte proaspete, mai ales ca in aceasta reteta ele nu sunt gatite ci se folosesc crude!

Alete insemnari din blog

e a treia oara cand sterg ceea ce am scris..aveam de gand sa imi scriu o mica prezentare, ca de...asa se obisnuieste... dar daca ar fi dupa mine le-as desfiinta pe toate si as crea o functie cerebrala care ar face posibila cunoasterea unei persoane printr-un screening...ceva de genul cv-ului...

helloooo

de ce RhumPimento... eh, incet incet...cate ceva despre mine tot scriu..doar ca asa cum spuneam, prezentarile nu prea imi plac... :))RhumPimento...eh...imi place mult.... pt ca asa ma alinta din cand in cand prietenul meu, dragostea mea... de fapt, mai mult Rompimento care ar insemna nici mai mult

Pentru 4 persoane350 gr. de paste, de preferat paste scurte (penne),200 gr. de gorgonzola dulce (se poate folosi si alt fel de branza - de ex. eu o data am folosit o branza care se cheama Bucegi si seamana foarte mult cu acel Gorgonzola italian, important e sa fie o branza cu o consistenta

Aceasta reteta se refera la aproape orice fel de paste scurte (rotite, penne, fusilli, farfalle  etc.) care dupa ce au fost fierte se condimenteaza cu urda proaspata... e clar ca se adreseaza iubitorilor de urda (e foarte apreciata cea de bivolita insa nu stiu daca la noi se

Recomandari