RhumPimento

"oh, have you seen the muffin man, the muffin man, the muffin man?..."

Paste "con la ricotta"

03 Dec 2007
Aceasta reteta se refera la aproape orice fel de paste scurte (rotite, penne, fusilli, farfalle  etc.) care dupa ce au fost fierte se condimenteaza cu urda proaspata... e clar ca se adreseaza iubitorilor de urda (e foarte apreciata cea de bivolita insa nu stiu daca la noi se gaseste), insa in general e un gust foarte placut, delicat.. Asadar, se poate calcula cam 70-80 gr. de paste de persoana si cam tot atatea de urda (desi daca e mai mult nu strica! e chiar mai buna....).Se pune apa la fiert. Cand incepe sa fiarba se pune sare grunjoasa (atata cat se poate lua cu mana, avand grija a nu se pune nici prea putina dar nici prea multa... in ambele cazuri gustul pastei nu iese foarte bun). Se lasa la fiert atatea minute cate sunt indicate pe ambalaj. Intre timp se ia urda si se inmoaie cu 2-3 linguri din apa in care fierb pastele. Cand pastele sunt gata, se strecoara si se pun peste urda. Se amesteca bine si se servesc imediat. Se poate presara piper. Cei care prefera gusturile mai complicate pot pune si parmezan ras deasupra... personal imi place gustul delicat al urdei asa ca o prefer "al naturale".Pofta mare!  

Alete insemnari din blog

Asadar...astazi sunt productiva...am adaugat deja 3 posturi iar asta e al treilea! Am decis sa va impartasesc cateva retete incercate si evaluate a fi intr-adevar bune! Pe de o parte pentru ca am descoperit exprem de multe feluri de mancare exceptionale si simple, iar pe de alta pentru ca am vazut

helloooo

e a treia oara cand sterg ceea ce am scris..aveam de gand sa imi scriu o mica prezentare, ca de...asa se obisnuieste... dar daca ar fi dupa mine le-as desfiinta pe toate si as crea o functie cerebrala care ar face posibila cunoasterea unei persoane printr-un screening...ceva de genul cv-ului...

Si pe asta am incercat-o personal! Ingrediente (pt 6 peroane):Cacao (cata e nevoie pentru a o cerne deasupra acestei prijituri)Cafea (cata e nevoie pentru a inmuia piscoturile/savoiardi)Savoiardi/piscoturi 400 gOua 5 bucMascarpone 500 gZahar 100 gRom (nu esenta) sau Marsala PreparareIntai preparati

Pentru 4 persoane350 gr. de paste, de preferat paste scurte (penne),200 gr. de gorgonzola dulce (se poate folosi si alt fel de branza - de ex. eu o data am folosit o branza care se cheama Bucegi si seamana foarte mult cu acel Gorgonzola italian, important e sa fie o branza cu o consistenta

Recomandari