Omuletii Verzi

Uleiul Alimentar - un poluator mic cu efecte uriase

18 Ian 2011
Ne-am amintit azi de o tema, nu neaparat noua, dar din pacate prea putin discutata sau prea greu de solutionat: uleiul, deseu alimentar.

Uleiul cu care gatiti acasa, sau grasimea care ramane in tava dupa o friptura reprezinta poluatori seriosi, care pot afecta solul, lasandu-l arid, sau pot infesta cantitati importante de apa, o data ce ajung in sistemul de canalizare.

Un litru de ulei ajuns intr-un lac poate polua un milion de litri de apa. Si nu ne dorim asta.

In multe case din tari europene, colectarea uleiului este la fel de importanta ca cea a plasticului, a hartiei sau a sticlei. Un recipient destinat acestei colectari poate fi un PET, un bidon sau o canistra. Indiferent unde este colectat uleiul, important este ca el sa nu ajunga in natura, ci sa fie predat la un centru de specializat in colectarea lui.

Cercetand subiectul, am aflat ca, in Romania exista deja astfel de centre de colectare, inclusiv pentru persoane fizice. Din pacate capacitatea lor de colectare inca nu poate intampina confortul de a prelua uleiul direct de la populatie, cel putin nu de la toata lumea. Asa ca este util sa participam si noi, activ, deplasandu-ne la un centru de colectare atunci cand a??se umple paharula??.

Site-urile de specialitate ne explica pas cu pas ce avem de facut!

Nu uitati, la urmatoarea prajeala, sa pastrati uleiul intr-un recipient special si sa scapati apoi de el, responsabil !

Cu drag,
Omuletii Verzi

Alete insemnari din blog

Nu exista insemnari
Recomandari

Newsletter Ele.ro

Intalnire
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right