Fonduri Structurale,Fonduri Europene Nerambursabil
detalii la www.fondurile-structurale.com
Planificarea proiectelor pe fonduri europene nerambursabile
Odata ce v-ati facut o idee despre necesarul de personal pentru proiect, va treAbui in continuare sa stabiliti cum il veti organiza. Nu exista un raspuns corect sau unul gresit, dar factorii pe care trebuie sa-i luati in considerare sunt:
Marimea proiectului, cu cat proiectul este mai mare, cu atat mai mult veti avea nevoie de fonduri si o organizatie de proiect formal structurata, cu roluri si cu niveluri de management foarte clar precizate.
Stadiul proiectului: organizatia poate sa se adapteze in functie de etapa in care se afla proiectul. Un proiect aflat in etapa fezabilitatii, pe parcursul implementarii sau in perioada de asistenta post-implementare poate avea necesitati europene mult diferite.
Complexitatea activitatii: toata lumea executa sarcini foarte asemaAnatoare sau exista variatii intre limite foarte largi?
Tipurile de personal angajat: sunt oameni care lucreaza cu norma de timp intreaga sau partiala? Sunt tehnicieni de rang mediu sau specialisti de nivel superior, cum ar fi avocati? Fiecare trebuie sa fie coordonat in moduri diferite din resursele nerambursabile.
Relatia cu utilizatorii finali: colaborati pe parcursul proiectului cu utilizatorii finali sau sunteti complet separat si le veti preda proiectul doar dupa ce a fost finalizat?
La fel ca planificarea activitatii, si cea a resurselor este o estimare, deci nu intrati in nesfarsite detalii (cum ar fi programarea pe ore a utilizarii resurselor, pe care am vazut-o eu odata la cineva!). Realitatea va aduce intotdeauna o multime de factori care sa va oblige la modificarea planurilor si a resurselor dumneavoastra. Planul de resurse pe care l-ati intocmit este reperul in functie de care va gestionati deciziile.
Atunci cand alocati resursele pe sarcini, acest lucru trebuie facut in asa fel incat raspunderea pentru materializarea fiecarei componente a planului sa fie foarte clara si sa revina ori unei singure persoane, ori, in cazul proiectelor de mai mare anvergura din fonduri europene nerambursabile, unei singure echipe. Chestiunea are mai mult de-a face cu managementul realizarii sarcinilor decat cu planificarea resurselor, dar are un impact direct asupra acestora din urma si asupra descompunerii pe activitati a lucrarilor. Nu cred ca va surade sa ajungeti in situatia de-a rezolva o problema de tip: "Daca o lucrare anume trebuie sa fie alocata mai multor oameni, cine raspunde cand s-a facut cu intarziere?" Pentru a evita aceasta problema, asigurati-va ca fiecarei sarcini ii corespunde un singur punct de responsabilitate, iar daca nu puteti face acest lucru, descompuneti-o in bucati pana cand reusiti sa stabiliti o asemenea corespondenta.
Alete insemnari din blog
În momentul în care firma este convinsa de dezavantajele (sau avantajele) modificarii în timp a etaloanelor monetare pe care le utilizeaza în relatiile sale internationale, atunci ea va proceda la folosirea unor metode specifice de control sau de atenuare a efectelor
Una din principalele diferente intre modul de implementare a proiectelor finantate din fonduri structurale fata de cele de pre-aderare o reprezinta: • faptul ca implica cheltuieli ce vor fi rambursate dupa realizarea lor efectiva de catre solicitantSpre deosebire de Phare si ISPA,
Proiectele pe cercetare dezvoltare pot fi depuse in cadrul Programului Operational Cresterea Competitivitatii Economice, Domeniul 2.1 – Cercetare-dezvoltare in parteneriat intre universitati/institute de cercetare-dezvoltare si intreprinderi cu rezultate aplicabile in economie, Operatiunea
St. Odobleja, Psihologia consonantista: "viata este un cerc vicios de actiuni si reactiuni reciproce. Un cuplu reversibil de actiuni si reactiuni".... "viata nu poate exista fara conexiunea inversa sau cercul vicios".Dupa anul 1944 putem spune ca avem, nu o simpla Activitate financiara si monetara
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabel Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm;
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"cheia spre fericire este sa iti doresti ce poti obtine..."