RhumPimento
 
„ "oh, have you seen the muffin man, the muffin man, the muffin man?..." ”
by: chry
 

Tiramisu`

adaugat pe 05 Dec 2007

Si pe asta am incercat-o personal! Ingrediente (pt 6 peroane):Cacao (cata e nevoie pentru a o cerne deasupra acestei prijituri)Cafea (cata e nevoie pentru a inmuia piscoturile/savoiardi)Savoiardi/piscoturi 400 gOua 5 bucMascarpone 500 gZahar 100 gRom (nu esenta) sau Marsala PreparareIntai preparati cafeaua (de preferat foarte tare... in italia se foloseste espresso care e mult mai concentrat decat cafeaua noastra turceasca!). Eventual o cana plina si apoi o puneti la racit. Apoi amestecati galbenusurile cu zaharul si frecati bine pana obtineti o compozitie galbuie si spumoasa.Luati apoi mascarpone-le si puneti-l intr-un vas in care sa il puteti freca bine cu o lingura de lemn pana la a obtine o crema omogena (fara cocoloase!). Cand e gata uniti-l cu amestecul obtinut anterior. Apoi, bateti albusurile spuma cu un varf de cutit de sare si apoi uniti-l incet cu amestecul de mascarpone si oua. Amestecati bine. La cafeaua preprata anterior adaugati-i un paharel de Rom sau Marsala si apoi incepeti sa inmuiati piscoturile in aceasta compozitie. Daca folositi Savoiardi cumparati e de preferat sa ii puneti direct in forma unde aveti de gand sa faceti Tiramisù si sa turnati putina cafea usurel cu o lingurita (trebuie ca piscoturile sa fie bine inmuiate dar nici sa fie prea inmuiate si sa devina pastoase!).In forma/recipientul in care ati decis sa faceti Tiramisù, puneti deci un strat de piscoturi inmuiate in cafea cu Rom (neindulcita), apoi un strat din crema preparata interior si nivelati bine. Faceti aceleasi operatiuni pentru stratul urmator. E important ca toate straturile de piscoturi sa fie inmuiate in cafea cu Rom. (ar trebui sa aiba maxim 3 straturi)Terminate aceste operatiuni cerneti din abundanta cacao amara peste ultimul strat de crema de mascarpone si eventual radeti niste ciocolata deasupra. Apoi lasati desertul in frigider pentru cateva ore (2-4 ore) pentru a se desavarsi prepararea. Buon appetito!! Un sfat: asigurati-va ca ouale sunt foarte proaspete, mai ales ca in aceasta reteta ele nu sunt gatite ci se folosesc crude!
Cat de mult ti-a placut acest blog?
2
(1 voturi)
502 vizite

Alete insemnari din blog

30 Nov 2007

Comenatrii:0 |

de ce RhumPimento??
de ce RhumPimento... eh, incet incet...cate ceva despre mine tot scriu..doar ca asa cum spuneam, prezentarile nu prea imi plac... :))RhumPimento...eh...imi place mult.... pt ca asa ma alinta din cand in cand prietenul meu, dragostea mea... de fapt, mai mult Rompimento care ar insemna nici

06 Dec 2007

Comenatrii:0 |

Tiramisu
helloooo

30 Nov 2007

Comenatrii:1 |

Retete italienesti
Asadar...astazi sunt productiva...am adaugat deja 3 posturi iar asta e al treilea! Am decis sa va impartasesc cateva retete incercate si evaluate a fi intr-adevar bune! Pe de o parte pentru ca am descoperit exprem de multe feluri de mancare exceptionale si simple, iar pe de alta pentru ca

30 Nov 2007

Comenatrii:0 |

Just me!!!
e a treia oara cand sterg ceea ce am scris..aveam de gand sa imi scriu o mica prezentare, ca de...asa se obisnuieste... dar daca ar fi dupa mine le-as desfiinta pe toate si as crea o functie cerebrala care ar face posibila cunoasterea unei persoane printr-un screening...ceva de genul cv-ul

03 Dec 2007

Comenatrii:0 |

Paste "con la ricotta"
Aceasta reteta se refera la aproape orice fel de paste scurte (rotite, penne, fusilli, farfalle  etc.) care dupa ce au fost fierte se condimenteaza cu urda proaspata... e clar ca se adreseaza iubitorilor de urda (e foarte apreciata cea de bivolita insa nu stiu daca la n

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!