clipe de neuitat...
 
„ a iubi este magic... a fi iubit este magie! ”
by: katy
 

Fitoterapia de acasa Pentru fortificarea organismului

adaugat pe 17 Oct 2006

Multe din recomandarile medicinei tibetane stravechi se bazeaza pe secrete ale alimentatiei: ce, cum, in ce succesiune si cind trebuie sa mincam, totul este la fel de important.

Iata citeva recomandari ale invatatilor din Tibet:

* Lapte proaspat muls baut zilnic, cite o jumatate de pahar, vindeca dispneea (naduful).

* Gris cu lapte. Inteleptii din Tibet sustin ca am inceput cu gris si lapte, trebuie sa incheiem cu ele. Oricine a depasit bariera celor 40 de ani trebuie sa manince zilnic macar citeva linguri de gris cu lapte. Acesta are o actiune benefica asupra oaselor, muschilor si tractului digestiv.

* Caise uscate. Sint un aliment benefic pentru forta fizica a fiecaruia, mai ales a barbatilor.

* Ciorba de peste, mai ales cea de stiuca, este foarte buna pentru orice organism slabit. Pestele contine mult fosfor, sodiu, potasiu, iod si alte elemente.

* Nuci, stafide etc. Consumarea zilnica a acestor alimente tonifica sistemul nervos, alina oboseala, durerile de cap, intareste muschiul inimii si sistemul nervos. Sint foarte utile in afectiunile hepatice. Se recomanda consumarea la o portie a 30 g nuci, 20 g stafide si 20 g cas.

* Brinza dulce de vaci. In fiecare zi se recomanda cite 100 g brinza de vaci proaspata, fara sare, in ateroscleroza, boli de inima sau hepatice.

* Lamii si portocale. Sint fructe foarte bune in fazele incipiente de hipertensiune, in hipertiroidie. Se poate rade cite o jumatate de lamiie cu coaja si se amesteca apoi cu zahar. Se ia cite o lingurita, de trei ori pe zi. De asemenea, se pot minca peste zi doua-trei portocale curatate de coaja (ca vitaminizant si diuretic).

* Rachitele. Fructele acestui arbust vindeca gastritele.

* Fragi. Mincind cite o jumatate de pahar de fragi (de gradina sau de preferat de padure), de sase ori pe zi (in total trei pahare zilnic), dispar calculii hepatici.

* Mere. Aceste fructe, cu continutul lor bogat de vitamine si peptine (fibre vegetale), sint recomandate in tratamentul gutei si al sclerozei vaselor sanguine.

* Patrunjel. Se recomanda sa fie consumat ￯ verde si radacini - in tot timpul anului. Este un agent coagulant, contine vitamina C si se recomanda in boli ale singelui si anemii.

* Sorb negru (sau ca inlocuitor scorus). Nu exista nici o alta fructa - cultivata sau salbatica - cu un continut atit de ridicat de iod. Se recomanda in scleroze si in gusa (Basedow). La 1 kg de fructe se pune 1 kg de zahar. Se consuma fructe cu zahar, de trei ori pe zi, cite o lingurita
Cat de mult ti-a placut acest blog?
3,07
(362 voturi)
1101 vizite

Alete insemnari din blog

17 Oct 2006

Comenatrii:0 |

a 6 a zi de regim
Ma aflu in penultima zi de regim... si deja m-am saturat pana peste cap de aceasta mirifica supa de varza.. bleah :))... prefer sa fac gimnastica toata ziua ;)), decat sa ma scabesc si linciresc cate o ora cu lingura in farfuria de supa... Azi trebuia sa mananc legume, carne de vita si su

17 Oct 2006

Comenatrii:0 |

SALATE pentru SILUETA ta
1.Salata de cruditati cu piept de pui Valoare nutritiva: 230 kcal Ingrediente: - 1 rosie mare taiata felii - 1 gogosar taiat felii - 1 ardei gras taiat felii - 1 cana de telina rasa - 1 morcov mare ras - un piept de pui feliat la gratar - sucul de la o lamiae stoarsa - 2 linguri ulei de ma

28 Feb 2007

Comenatrii:0 |

Pastila de 100 de ani!
Cine oare nu isi doreste sa traiasca macar o 100 de ani?  Probabil ca multi, dupa ce ati citit aceasta intrebare, pripindu-va, ati rostit un « nu » raspicat. Dar haideti sa va expun altfel problema : sa traiti o 100 de ani, fiind mereu tineri ati vrea ?

17 Oct 2006

Comenatrii:0 |

De ce Indiferentza
Ma uit in jurul meu si vad numai tristete. Niciodata nu mi-am dat seama, cat de repede se scurge timpul... cat de grabita este lumea din jurul meu... cum fiecare trecem atat de nepasatori unul pe langa celalalt... Atatea mii de chipuri si totusi nimeni nu-si ofera nici un zambet, toti priv

17 Oct 2006

Comenatrii:0 |

Proprietatile terapeutice ale fructelor
Perele regleaza digestiaPerele contin 87,5 la suta apa, 0,4 la suta albumine, 10,7 la suta hidrati de carbon, 0,6 la suta fibre alimentare, 0,3 la suta acizi organici liberi, potasiu, fier. Compoturile de pere, infuziile sint recomandate in cazul afectiunilor inflamatorii ale cailor urinar

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!