Slabiti pentru a fi sanatosi!
 
„ aici veti putea gasi informatii despre cum sa slabiti! ”
by: danyela1994
 

Retete dietetice

adaugat pe 28 Iul 2008

Sarlota cu lapte din proteine (desert)Ingrediente: o jumatate de litru de apa, un plic cu pudra de sarlota (pentru0,5 litri de lichid), zahar (40g) sau, mai bine, indulcitori (zaharina), 100g Prot-R 65.Preparare: Se amesteca apa rece cu Prot-R 65 pentru a se obtine inlocuitorul laptelui. Din acest inlocuitor se iau 4 linguri si se amesteca cu praful de sarlota si 40g zahar (sau zaharina). Restul lichidului se pune la fiert. Cand ajunge la fierbere se ia de pe foc si se amesteca incontinuu cu praful de sarlota dizolvat anterior. Crema rezultata se pune in cani si se tine la rece inainte de a se consuma. Praful de sarlota folosit in aceasta reteta este " DR.OETKER" , de vanilie, si in cazul folosirii zaharului rezulta o compozitie ce contine: 65g proteina, 3g grasimi, 75g carbohidrati. Desigur, exista si alte firme ce produc praf de sarlota si difera atat compozitia cat si reteta, fiind totusi la fel de usor de preparat. Nu aveti de facut decat sa inlocuiti laptele cu apa si proteina si sa urmati apoi instructiunile ce sunt de obicei tiparite pe spatele plicului - ideal este sa inlocuiti si zaharul cu un indulcitor artificial, daca el nu se afla deja inclus in praful de sarlota. Pui cu mazareIngrediente: 4 piepti de pui (sau copane) - un kg in total; doua linguri de Delikat; o ceapa mica; doua linguri de bulion; 2-3 linguri de faina; 3 borcane cu mazare, de 800g; verdeata (marar sau patrunjel).Preparare: carnea se curata de pielita si de toata grasimea vizibila, se spala si se pune la fiert intr-o oala de 3 litri. Dupa primul clocot se ia spuma si se adauga o lingura de Delikat. Ceapa se taie marunt si se fierbe cu o lingura de Delikat si doua polonice de supa de la carne. Cand ceapa este fiarta se adauga bulionul si se mai fierbe zece minute. In sos se adauga apoi mazarea conservata si se lasa sa mai fiarba 20-30 minute. Cand mazarea este moale, se lasa focul la minim, se adauga faina amestecata cu doua polonice de supa si se mai lasa sa fiarba cinci minute; se adauga sare dupa gust. La sfarsit se pune carnea si se presara deasupra verdeata. Rezulta 4 portii ce contin fiecare 35g proteine, 35g carbohidrati, 5g grasime. COD LA CUPTORCod la cuptorIngrediente: un kg de peste (cod) fara cap; 2 lamai; sare, piper.Preparare: pestele se curata se spala si se aseaza in tava. Peste peste se adauga apa, cat aproape sa-l acopere, se adauga zeama de lamai, sare si piper dupa gust, se introduce tava in cuptorul incalzit si se lasa la foc moderat timp de 40 de minute, avand grija sa fie mereu zeama in tava. Daca nivelul scade prea mult se adauga apa. Rezulta 5 portii ce contin fiecare aproximativ 30g de proteine, 1g carbohidrati, 3g grasime.Pentru un gust mai bun, pestele se poate servi cu rosii sau lamaie.Salata de peste tuna Ingrediente: una sau doua salate; o conserva de peste tuna in saramura sau in suc propriu (de 200 g ); 2 linguri de otet diluat cu apa sau mustar.Prepararea :salata se spala frunza cu frunza, se taie in bucati mai mici si se pune intr-un castron de marime medie. Se adauga pestele cu tot cu zeama si otetul sau mustarul diluat cu apa si se amesteca. Rezulta 2 portii ce contin fiecare :27g proteine; 0,5-1g grasimi; 2 g carbohidrati. In cazul in care nu gasiti decat conserve de tuna in ulei, le puteti folosi dupa ce scurgeti uleiul. Desigur cantitatea de grasimi va fi mai mare in acest caz. CIULAMA DE CIUPERCI CU PIEPT DE PUIIngrediente: 4 piepti de pui (cam un kg in total); doua cutii de ciuperci de 450 g fiecare; 2 linguri de Delikat ; 6 linguri de faina; sare dupa gust .Prepararea : pieptii de pui se curata de piele si de toata grasimea vizibila , se spala si se pun la fiert intr-o oala cu 4 litri de apa . Cand incepe sa fiarba se curata spuma se adauga o lingura de Delikat si se lasa pe foc pana cand se inmoaie carnea. Separat apoi se pun la fiert - si se lasa 5-10 minute pe foc - 2 polonice din supa rezultata de la pui cu o lingura de Delikat , dupa care se adauga ciupercile, fara zeama, se acopera cu supa si se lasa la fiert 15 min. Intr-un castron mic se amesteca faina cu supa pana se obtine o consistenta ca a laptelui batut , se toarna peste ciuperci si se mai lasa la fiert 5 minute. Daca compozitia se ingroasa prea mult, se mai adauga supa. Se amesteca des pentru a nu se prinde de cratita . Se consuma calda sau rece, dupa preferinta. Rezulta 4 portii cu cate un piept, ce contin fiecare: 40g proteine; 10g carbohidrati; 6g grasimi. Se consuma de preferinta cu mamaliga. FASOLE VERDE CU CARNE DE VITAFasole verde cu carne de vitaIngrediente: 1,2 kg carne de vita (manzat) , trei borcane a 800 g fasole verde sau aceeasi cantitate de fasole verde proaspata , fiarta , o ceapa , o lingura Delikat , 50 g pasta de tomate, rosii in bulion (decojite), trei linguri de faina.Preparare: Bucata de carne, intreaga, se spala si se pune la fiert pana devine frageda (moale). Separat se inabuse ceapa (intr-o tigaie cu capac ) cu una-doua cani de apa si Delikat-ul.Cand ceapa s-a inmuiat se adauga rosiile in bulion si se fierb aproximativ zece minute. Peste acestea se adauga pasta de tomate diluata cu doua-trei polonice de zeama din supa de carne. Se fierb in continuare 15-20 de minute, dupa care se adauga fasolea verde si se lasa la fiert inca aproximativ 20 de minute. Bucata de carne se taie in bucati, se adauga peste fasole si se fierbe inca 10 minute. Inainte cu 5 minute de a opri focul se adauga faina, dizolvata in supa de carne. Contine in total 252 g proteine, 120 g carbohidrati, 192 g grasime.Clatite din concentrat proteicIngrediente:doua oua , 200 g Prot-R 65 , 600 ml apa minerala , ulei pentru uns tigaia.Preparare:Se bat ouale intr-un castron , se adauga proteina si apa, obtinandu-se o compozitie ceva mai groasa decat laptele.In tigaia de teflon incinsa si unsa cu putin ulei se toarna cu polonicul o cantitate din compozitie suficienta pentru a acoperi fundul tigaii. Dupa ce compozitia s-a intarit suficient , se intoarce pe parte cealalta . Se obtin aproximativ 12 clatite (depinde de marimea tigaii) destul de gustoase pentru a putea fi mancate goale. Toate clatitele la un loc contin 136g proteine , 56g carbohidrati , 20g grasimi. Desigur, puteti umple clatitele cu diferite compozitii traditionale sau mai putin obisnuite. In caz ca sunteti la regim, va sugerez o umplutura din branza dietetica si stafide sau, si mai bine, o crema groasa facuta din Mass-R si apa.
Cat de mult ti-a placut acest blog?
3,14
(218 voturi)
4196 vizite

Alete insemnari din blog

28 Iul 2008

Comenatrii:0 |

Diete ridicole
                              Cele mai ridicole dieteUnele persoane ar face absolut orice sa slabeasca. In timp ce metoda cea mai logica de a sla

28 Iul 2008

Comenatrii:0 |

Silueta III
A. PIERDEREA ÎN GREUTATE – FAZA IPrimul lucru care trebuie facut când începi sa pui în aplicare un proiect – care mai este si un proiect ambitios – este sa-ti fixezi un obiectiv.Prin urmare, trebuie sa determinati care este numarul de kilograme pe

28 Iul 2008

Comenatrii:0 |

Insolatia
InsolatiaStarile de ameteala insotite de greata, varsturi sau pierderea constientei fac parte din manifestarile insolatiei, o tulburare frecventa in perioada verii, cand temperaturile extreme produc deshidratare si supraincalzesc organismul.In contextul unor temperaturi suportabile sau a u

28 Iul 2008

Comenatrii:0 |

Silueta la birou
Mentine-ti silueta la birouNu de multe ori ajungem seara acasa si suntem obositi si avem dureri de stomac sau ne uitam in oglinda si observam cu stupoare ca fusta sau pantalonul nu mai vin atat de bine ca acum cateva luni. Ce se intampla nu noi? Nu mai avem timp sa mancam bine, facem totul

01 Aug 2008

Comenatrii:0 |

Alimente din UE
                                Alimente din UECu totii am auzit de gripa aviara, boala vacii nebune, pesta porcina, boli care nu exist
Recomandari

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!