Slabiti pentru a fi sanatosi!
 
„ aici veti putea gasi informatii despre cum sa slabiti! ”
by: danyela1994
 

Alimente anticancerigene

adaugat pe 28 Iul 2008

Alimente anticancerigeneTermina-ti legumele din farfurie, sunt bune pentru tine! Este un sfat mai mult decat adevarat. Se pare ca mancand mai multe fructe si legume proaspete gen broccoli, citrice, ceapa si soia riscul de a face cancer scade considerabil. Si nu e vorba doar de nutrientii pe care aceste alimente le contin ci mai degraba de elementele chimice care se gasesc in ele.Pe langa vitaminele si mineralele antioxidante, exista numeroase substante alimentare naturale care au puternice proprietati anticancerigene. Printre ele, se pot enumera: beta-carotenul, hercetina, indolii, izotiocianatii si acizii grasi 3-omega.Alimente cu proprietati anticancerigene, care nu trebuie sa lipseasca de la masa noastra:· Ceapa, prazul si arpagicul sunt bogate in vitamina C, potasiu, alicina, cuercitina ? antioxidanti puternici cu rol in combaterea stresului oxidativ. Studiile au aratat ca prin continutul bogat in vitamine si minerale, ceapa verde poate preveni bolile cardiovasculare, poate reduce riscul de cancer ovarian si mamar la femei. Substantele continute de ceapa stimuleaza producerea unor enzime care neutralizeaza celulele cancerigene. Consumul de ceapa verde contribuie la reechilibrarea hormonala a organismului. Ceapa verde · Usturoiul este o componenta a celebrei diete mediteraneene. Efectele sale anticancerigene au fost demonstrate in studii clinice care au constatat o scadere a incidentei cancerului de san la femeile care consumau saptamanal usturoi. Se pare ca responsabile de beneficiile sale sunt aceleasi substante care ii confera si aroma caracteristica.· Cruciferele (broccoli, varza de Bruxelles, conopida si napii) pot stopa carcinoamele care incearca sa deterioreze structura genetica. Varza, cu toate rudele sale, creata, de bruxelles, conopida sau varza rosie, nu este numai bogata in calciu, dar contine cantitati foarte mari de flavonoide, antioxidanti foarte puternici, prin care isi manifesta efectul anticancerigen. Cele mai bogate in flavonoide sunt varza rosie si sfecla rosie. · Boabele de soia se pare ca impiedica dezvoltarea celulelor cancerigene.· Citricele, strugurii si alte fructe ajuta corpul sa elimine potentialii agenti cancerigeni.· Rosiile gatite, crude, sub forma de sos sau paste de tomate sunt un anticancerigen puternic si pot fi consumate in cantitati mari. Rosiile contin cantitati crescute de antioxidanti sub forma de vitamina C si flavonoizi care de altfel ii dau culoarea rosie. Se pare ca rosiile reduc riscul de cancer de prostata cu 50%.· Spanacul este bogat in vitamina C, beta caroten si acid folic, toti antioxidanti foarte importanti. S-a observat ca persoanele care consuma cel putin doua portii de spanac pe saptamana au rate mai mici de cancer pulmonar si de san fata de populatia generala.· Morcovii, dovlecei au un continut foarte ridicat de beta-caroten; mai usor absorbabil cand este gatit.· Cerealele, sub forma produsele integrale din grau, ovaz sau secara, gen painea de graham, de porumb, ovaz, contin, in afara substantelor de balast, o intreaga gama activa care impiedica aparitia cancerului. Cerealele integrale impiedica aparitia leziunilor celulare. Din punct de vedere al fitochimicalelor continute nu prea conteaza daca le consumam crude sau gatite. Chiar si produsele conservate, congelate sau stoarse iti pot oferi aceeasi valoare nutritiva. Totusi, in stare cruda sau gatite la aburi, aportul este mai mare si benficiile mai multe.· Laptele si iaurtul : Bacteriile care se gasesc in acidul lactic, mai ales in iaurtul natural (netratat la caldura), apara organismul de infectii si impiedica formarea substantelor cancerigene in intestin. In afara de aceasta, produsele lactate contin albumina si mult calciu.· Pestele de mare contine acizi grasi polinesaturati (omega 3) care protejeaza de cancerul intestinal si scad nivelul de colesterol. Majoritatea acestora se gasesc in macrou, hering, somon· Pepenele galben, papaya sunt surse bogate de vitamina A, beta-caroten si vitamina C; au valoare calorica scazuta si continut ridicat de fibre; ajuta la combaterea excesului de sodiu.· Afinele, zmeura si in general fructele de padure contin substante capabile de a preveni formarea unor compusi cancerigeni care apar in urma consumului de carne si de mancare prajita sau gatita la gratar.
Cat de mult ti-a placut acest blog?
3,04
(327 voturi)
3512 vizite

Alete insemnari din blog

28 Iul 2008

Comenatrii:0 |

Silueta IV
Exemple de meniuri pentru FAZA I Meniuri pentru prânz:Salata de rosiiIepure cu patrunjelFasole verdeBrânzaBauturi: apa, ceai rusesc slab, ceai de planteSalata de castravetiFileu de morun (cu sos tomat)SpanacBrânzaBauturi: apa, ceai rusesc slab, ceai de planteRidichi cu un

28 Iul 2008

Comenatrii:0 |

Diverse
 Cura cu pruneCunoscutele prune, folosite de cele mai multe ori pentru compot sau gem reprezimnta o sursa de substante nutritive necesare sanatatii.Consumate crude in cure de doua - trei saptamani ele reprezinta o sursa naturala de vitamine si minerale contribuind la eliminarea toxine

28 Iul 2008

Comenatrii:0 |

Despre cum sa-ti mentii silueta
5 exercitii de yoga pentru abdomenExecutate separat sau impreuna, aceste simple pozitii de yoga vor fi eficiente pentru toti muschii abdominali. Te vor ajuta sa obtii un abdomen mai plat si iti vor imbunatati postura. Exercitile de stretching sunt recomandate inainte de orice tip de antren

28 Iul 2008

Comenatrii:0 |

Retete dietetice
Sarlota cu lapte din proteine (desert)Ingrediente: o jumatate de litru de apa, un plic cu pudra de sarlota (pentru0,5 litri de lichid), zahar (40g) sau, mai bine, indulcitori (zaharina), 100g Prot-R 65.Preparare: Se amesteca apa rece cu Prot-R 65 pentru a se obtine inlocuitorul laptelui. D

28 Iul 2008

Comenatrii:0 |

7 kg in minus
In numai 7 zile - 7 kg mai putin...Ziua 1Orice fruct cu exceptia bananelor. Pepenii verzi si galbeni au mai putine calorii decit majoritatea fructelor. Mincati doar fructe si supa. Ca bauturi: ceai neindulcit, suc de afine, apa.Ziua 2Orice vegetale. Mincati pe saturate orice vegetale conse

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!